D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  5rusz on Tue 02 Mar 2010, 09:53

zekX wrote:
ayoe_85 wrote:
fairusz wrote:brp coz pemasangan ficd???


adush...ngk page 1 ler.... Shocked

mugkin dia terlepas pndang kot... Laughing

ye kot...xbaca dari awal..sowi2...
avatar
5rusz
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 2855
Age : 32
Location : Dengkil-Klia-Putrajaya-Kota Warisan-Sepang
Registration date : 2009-06-18

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  man_libero on Tue 02 Mar 2010, 10:03

Utk stok ficd nie aku ada bnyk... sesape yg memerlukan boleh roger aku... no tel ada dibawah.... Very Happy
avatar
man_libero
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 449
Age : 39
Location : Rawang Town
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  saiful.zekX on Tue 02 Mar 2010, 20:07

man_libero wrote:Utk stok ficd nie aku ada bnyk... sesape yg memerlukan boleh roger aku... no tel ada dibawah.... Very Happy

bila otai dah bersuara..hahahaa

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Knightz85 on Wed 03 Mar 2010, 03:20

jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil
avatar
Knightz85
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 71
Age : 32
Location : Brunei
Registration date : 2010-02-19

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  man_libero on Wed 03 Mar 2010, 04:25

Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....
avatar
man_libero
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 449
Age : 39
Location : Rawang Town
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Aji_rock on Wed 03 Mar 2010, 04:41

kairil_83 wrote:
ayoe_85 wrote:klu ni betul2 bagus ak pon nak pasang gak ler...bila pasang ekon berat lah naik bukit...huhu

kalo x silap aku bende ni utk mantain rpm mase engine idle je supaye engine x mati, xpasti la plak kalo boleh ringankn engine.

hahha..aku pki menatang ni mmg ringan jek kete ble time psg ekon..
fuuhhhh
avatar
Aji_rock
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 1632
Age : 32
Location : Aloq staq, pastu mai pindah KL.. La ni dok kat KL.. Time raya baru blik Alor Staq
Registration date : 2009-06-27

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  saiful.zekX on Wed 03 Mar 2010, 04:41

man_libero wrote:
Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....

boleh pos ke brunei ke man?

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  faizaltauhid on Wed 03 Mar 2010, 04:41

Aji_rock wrote:
kairil_83 wrote:
ayoe_85 wrote:klu ni betul2 bagus ak pon nak pasang gak ler...bila pasang ekon berat lah naik bukit...huhu

kalo x silap aku bende ni utk mantain rpm mase engine idle je supaye engine x mati, xpasti la plak kalo boleh ringankn engine.

hahha..aku pki menatang ni mmg ringan jek kete ble time psg ekon..
fuuhhhh

sebab tu keta ko laju.... Razz
avatar
faizaltauhid
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 5241
Age : 37
Location : ampang,sentul,sg besi,jelebu
Registration date : 2009-01-16

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  man_libero on Wed 03 Mar 2010, 06:42

zekX wrote:
man_libero wrote:
Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....

boleh pos ke brunei ke man?

Brg kecik je... boleh aje nak post... jgn mintak pos ekzos, body part, bumper dah la... aku tak reti... Mad
avatar
man_libero
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 449
Age : 39
Location : Rawang Town
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  jebard on Wed 03 Mar 2010, 06:52

man_libero wrote:
Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....
aku nk menatang ni man..klu mse DIY bleh tlg psg skali ke??..
avatar
jebard
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 398
Age : 36
Location : subang jaya/sunway/n9
Registration date : 2009-09-17

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  man_libero on Wed 03 Mar 2010, 07:29

jebard wrote:
man_libero wrote:
Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....
aku nk menatang ni man..klu mse DIY bleh tlg psg skali ke??..

Boleh je kalo aku pun turun DIY...
avatar
man_libero
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 449
Age : 39
Location : Rawang Town
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  saiful.zekX on Wed 03 Mar 2010, 07:35

man_libero wrote:
jebard wrote:
man_libero wrote:
Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....
aku nk menatang ni man..klu mse DIY bleh tlg psg skali ke??..

Boleh je kalo aku pun turun DIY...

time menum2 TT pon boleh kan?apederhal

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  jebard on Wed 03 Mar 2010, 07:44

zekX wrote:
man_libero wrote:
jebard wrote:
man_libero wrote:
Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....
aku nk menatang ni man..klu mse DIY bleh tlg psg skali ke??..

Boleh je kalo aku pun turun DIY...

time menum2 TT pon boleh kan?apederhal
bleh gak ke..xde hal..
avatar
jebard
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 398
Age : 36
Location : subang jaya/sunway/n9
Registration date : 2009-09-17

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  skyzz on Wed 03 Mar 2010, 09:14

banyak lagi ke??harga still the same?? bleh ke dipasang di kereta hamba yang standard lagi menderd ni..keta x laju la katakan..huhuhuhu
avatar
skyzz
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 767
Age : 35
Location : Seremban-Batu Pahat-Johor Bahru
Registration date : 2009-11-19

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Knightz85 on Thu 04 Mar 2010, 04:25

man_libero wrote:
Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....

camner bro man nak jual kat saya,saya kat Brunei la bro... Cool
apa nak cakap err kalau nak beli kat kedat hafkat,cakap sajer ficd toyota ataupon ckp fast idle???
Twisted Evil pirat Twisted Evil
avatar
Knightz85
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 71
Age : 32
Location : Brunei
Registration date : 2010-02-19

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Viper on Thu 04 Mar 2010, 04:28

cakap aje ficd toyota...sebb setahu ako...hanya kereta keluaran toyota aje yang pakai benda nie...kereta lain tak ada alat nie.....
avatar
Viper
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 4649
Age : 41
Location : Subang Jaya
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  man_libero on Thu 04 Mar 2010, 09:50

Knightz85 wrote:
man_libero wrote:
Knightz85 wrote:
jebard wrote:aku nk pasang la bnda ni..klu nk cri kt halfcut,nk panggil ape name brg ni??..FICD toyota ke??..

yeleer...apa nak cakap kalau nak cari err..tak kn ckp ficd toyota..nnti kena gelak plak hehehe...nama pendeknyeer ape? Twisted Evil pirat Twisted Evil

Apsal nak susah2... ckp je ko nak brape... aku ada bnyk stok... silap2 ko dpt kat hafkat tu lg mahal, sbb beli skit2....

camner bro man nak jual kat saya,saya kat Brunei la bro... Cool
apa nak cakap err kalau nak beli kat kedat hafkat,cakap sajer ficd toyota ataupon ckp fast idle???
Twisted Evil pirat Twisted Evil

Ckp je ficd toyota... kalo dia tak tau, ko ckp vacum utk toyota.... atau "Fast Idle Control Device"

Ko jgn ckp brg tu nama "FAST LANE" sudah la... Sejarah lama tuhhh Laughing
avatar
man_libero
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 449
Age : 39
Location : Rawang Town
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Knightz85 on Thu 04 Mar 2010, 12:11

hahaha fast lane la plak..ok nnti tanyeer pomen hafkat
tq tq tq~ Twisted Evil pirat Twisted Evil
avatar
Knightz85
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 71
Age : 32
Location : Brunei
Registration date : 2010-02-19

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  zaidy on Fri 05 Mar 2010, 08:01

apa2 perkembangan citer la sikit bro............
klu dpt load pic masa pasang tu lagi cantikkkkkkkkk
avatar
zaidy
NON ACTIVE MEMBERS

Male Number of posts : 2312
Age : 41
Location : indera kayangan-klang-kL-pasir mas-sabahan
Registration date : 2008-07-30

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Knightz85 on Fri 05 Mar 2010, 08:43

zaidy wrote:apa2 perkembangan citer la sikit bro............
klu dpt load pic masa pasang tu lagi cantikkkkkkkkk

nnti upload hehehe..mau cari dulu mana ada jual,kat Brunei ne bnyk tmpt..n harga pon mcm2..mau cari harga paling OK,baru leer beli Twisted Evil pirat Twisted Evil
avatar
Knightz85
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 71
Age : 32
Location : Brunei
Registration date : 2010-02-19

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  zaidy on Fri 05 Mar 2010, 10:04

up load jgn x upload...........
avatar
zaidy
NON ACTIVE MEMBERS

Male Number of posts : 2312
Age : 41
Location : indera kayangan-klang-kL-pasir mas-sabahan
Registration date : 2008-07-30

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Knightz85 on Fri 12 Mar 2010, 16:02

hadooi..benda ne susah leer nak dapat kat sini..mcm2 woksop dah tanya..semua jwpan "takde"

ada cara lain tak selain ficd? ples minta tunjuk ajar Twisted Evil pirat Twisted Evil
avatar
Knightz85
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 71
Age : 32
Location : Brunei
Registration date : 2010-02-19

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Pidus on Sun 14 Mar 2010, 08:18

aku pn nk try cari lahh...
agak2 pomen kdai besa tau psang x bnda alah ni ek...
avatar
Pidus
WACC BRANCH LEADER
WACC BRANCH LEADER

Male Number of posts : 2254
Age : 31
Location : Bukit Kayu Hitam, changloon, Padang Besar...
Registration date : 2009-09-03

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  jebard on Mon 15 Mar 2010, 03:57

aku da psg ficd ni kt kete aku..mmg ok beb..ilg masalah kete aku..slalu psg aircond RPM jatuh @ kete mati..skrg da ok da..aircond pon mcm sjuk je..
*mekasih pd ayop-psg kt kete aku mse DIY*
avatar
jebard
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 398
Age : 36
Location : subang jaya/sunway/n9
Registration date : 2009-09-17

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  saiful.zekX on Mon 15 Mar 2010, 04:11

jebard wrote:aku da psg ficd ni kt kete aku..mmg ok beb..ilg masalah kete aku..slalu psg aircond RPM jatuh @ kete mati..skrg da ok da..aircond pon mcm sjuk je..
*mekasih pd ayop-psg kt kete aku mse DIY*

=]

kalau kor ajin kan jebard...cuba amik gambo Ficd yg ko pasang tu, ppost kat sini =]

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: D.I.Y: Pemasangan FICD Toyota

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum