CUCI BULLET AKA LIFT ADJUSTER UTK ENJEN DOHC

View previous topic View next topic Go down

CUCI BULLET AKA LIFT ADJUSTER UTK ENJEN DOHC

Post  Zulco on Fri 26 Nov 2010, 15:22

Sedikit gambar:-

Rendam dalam diesel, aku rendam 3 hari nak settelkan cuci head



Cari dawai besi yang keras cam gambar, atau skrewdrebar yang kecil bole masuk lubang bullet


Masukkan ke dalam lubang bullet



Kemudian pelan2 tekan sampai spring dia bole main, tekan la sampai dia lembut



Selamat mencuba..........ini saja gambar yang ade masa wat hari tue......

Kalautuan2 puan2 wat tak menjadi, jgn mara ek....dah hampir sebulan dia takberbunyi, cuma kadang2 waktu pagi dalam 2 second lepas start je bunyi,pastu sunyi dr mesin jehit....tgk brape lama dia bole tahan
avatar
Zulco
NON ACTIVE MEMBERS

Male Number of posts : 747
Age : 37
Location : Kampung medan-P.J-shah alam
Registration date : 2010-04-25

Back to top Go down

Re: CUCI BULLET AKA LIFT ADJUSTER UTK ENJEN DOHC

Post  saiful.zekX on Fri 26 Nov 2010, 15:59

amende tu?

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: CUCI BULLET AKA LIFT ADJUSTER UTK ENJEN DOHC

Post  caer2226 on Sat 27 Nov 2010, 18:29

Utk pe ni abg zulco ??
avatar
caer2226
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 5679
Age : 28
Location : Cheras Batu9,Kajang,Seri Kembangan & Perak
Registration date : 2010-08-07

Back to top Go down

Re: CUCI BULLET AKA LIFT ADJUSTER UTK ENJEN DOHC

Post  Zulco on Sun 28 Nov 2010, 04:07

Ble la tue nak serbis.....tak yah bukak temin belt ponble....longgarkan skru pengikat camshaft....pusing cam, tuih keluartukul bullet, tarik bullet keluar.......

Aku wat keta sendiri je brani, keta org lain bagi kat yang professional le........
avatar
Zulco
NON ACTIVE MEMBERS

Male Number of posts : 747
Age : 37
Location : Kampung medan-P.J-shah alam
Registration date : 2010-04-25

Back to top Go down

Re: CUCI BULLET AKA LIFT ADJUSTER UTK ENJEN DOHC

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum