CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  saiful.zekX on Wed 31 Mar 2010, 14:20

jeroll wrote:klau dh pkai CAI neh ,
terbaik klau guna filter jnis stainles steel..
jgn guna filter jnis kain..
coz filter cepat kotor..
klau pkai jnis steel , anytime bley cuci klau dh kotor..

yosh..tepat skali~!

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  zaidy on Wed 31 Mar 2010, 15:57

jeroll wrote:klau dh pkai CAI neh ,
terbaik klau guna filter jnis stainles steel..
jgn guna filter jnis kain..
coz filter cepat kotor..
klau pkai jnis steel , anytime bley cuci klau dh kotor..
yup betolllll...............
aku sokong statement ni,,,,,,terbukti kebenarannyerrrr
avatar
zaidy
NON ACTIVE MEMBERS

Male Number of posts : 2312
Age : 40
Location : indera kayangan-klang-kL-pasir mas-sabahan
Registration date : 2008-07-30

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  ayoe_85 on Wed 31 Mar 2010, 16:11

zaidy wrote:
jeroll wrote:klau dh pkai CAI neh ,
terbaik klau guna filter jnis stainles steel..
jgn guna filter jnis kain..
coz filter cepat kotor..
klau pkai jnis steel , anytime bley cuci klau dh kotor..
yup betolllll...............
aku sokong statement ni,,,,,,terbukti kebenarannyerrrr


huhu...klu air filter apa yang sesuai?brand apa?

_________________
Daftar Streamyx/Unifi...Call/sms 0192456506...tq
avatar
ayoe_85
WACC SECRETARY
WACC SECRETARY

Male Number of posts : 2862
Age : 32
Location : Mentakab,Jelebu,Damansara Damai
Registration date : 2009-12-02

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  saiful.zekX on Wed 31 Mar 2010, 17:34

xkesah yoe,...janji bkn 100% span

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  jeroll on Wed 31 Mar 2010, 21:01

xperlu pkai jenis HKS , K&N , Simota or sbgnyer..
buang duit jer klau pkai yg jnis kain..
air filter branded more pd best on filtering..
bila jnis kain , rongga dia kecik..
so akan filter habuk dgn terbaik..
tp utk performance , better angin masuk byk..
tp bila angin msuk byk , mksudnya rongga filter besar..
jnis stainless steel better dr jenis yg kain or span...
jnis kain or span , jnis yg pkai buang... or maintainance cucian ngan myk khas dia..
then life dia xbrape lama.
klau jnis steel , anytime ley cuci bila kotor...
tmbah2 bila dh pkai CAI... segala mcm makhluk ley tersangkut kt jaring filter tu..
then bley pkai smpai bebiler slagi steel tu xbengkok or kemek psl eksiden ke..
avatar
jeroll
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Number of posts : 597
Registration date : 2009-03-03

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  Pidus on Thu 01 Apr 2010, 08:02

jeroll wrote:xperlu pkai jenis HKS , K&N , Simota or sbgnyer..
buang duit jer klau pkai yg jnis kain..
air filter branded more pd best on filtering..
bila jnis kain , rongga dia kecik..
so akan filter habuk dgn terbaik..
tp utk performance , better angin masuk byk..
tp bila angin msuk byk , mksudnya rongga filter besar..
jnis stainless steel better dr jenis yg kain or span...
jnis kain or span , jnis yg pkai buang... or maintainance cucian ngan myk khas dia..
then life dia xbrape lama.
klau jnis steel , anytime ley cuci bila kotor...
tmbah2 bila dh pkai CAI... segala mcm makhluk ley tersangkut kt jaring filter tu..
then bley pkai smpai bebiler slagi steel tu xbengkok or kemek psl eksiden ke..


nsb bek aku pkai jnis steel..
tp x msuk cai lg pun
apa beza pkai cai ni ngn x pkai ek..
ada prubhn x
avatar
Pidus
WACC BRANCH LEADER
WACC BRANCH LEADER

Male Number of posts : 2254
Age : 31
Location : Bukit Kayu Hitam, changloon, Padang Besar...
Registration date : 2009-09-03

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  Aji_rock on Thu 01 Apr 2010, 12:15

jeroll wrote:xperlu pkai jenis HKS , K&N , Simota or sbgnyer..
buang duit jer klau pkai yg jnis kain..
air filter branded more pd best on filtering..
bila jnis kain , rongga dia kecik..
so akan filter habuk dgn terbaik..
tp utk performance , better angin masuk byk..
tp bila angin msuk byk , mksudnya rongga filter besar..
jnis stainless steel better dr jenis yg kain or span...
jnis kain or span , jnis yg pkai buang... or maintainance cucian ngan myk khas dia..
then life dia xbrape lama.
klau jnis steel , anytime ley cuci bila kotor...
tmbah2 bila dh pkai CAI... segala mcm makhluk ley tersangkut kt jaring filter tu..
then bley pkai smpai bebiler slagi steel tu xbengkok or kemek psl eksiden ke..

oooo...baru aku tau..igt main redah jek..huhuh
agak nye pasai ni ar kot katak bleh sangkut kat TB aku nih..hahah
avatar
Aji_rock
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 1632
Age : 32
Location : Aloq staq, pastu mai pindah KL.. La ni dok kat KL.. Time raya baru blik Alor Staq
Registration date : 2009-06-27

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  saiful.zekX on Thu 01 Apr 2010, 12:16

bile pulak ko pkai CAI aji?

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  Aji_rock on Thu 01 Apr 2010, 12:18

zekX wrote:bile pulak ko pkai CAI aji?

air filter la
avatar
Aji_rock
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 1632
Age : 32
Location : Aloq staq, pastu mai pindah KL.. La ni dok kat KL.. Time raya baru blik Alor Staq
Registration date : 2009-06-27

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  hanzo on Thu 01 Apr 2010, 14:39

aku dh pkai aku dh pkai...
senang jer nk pasang..
modal bwh 200 pn xsmp..
soh abam zekx bli hahaha
avatar
hanzo
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 439
Age : 33
Location : Aloq Staq - KL - Batu Pahat - KL - Aloq Staq
Registration date : 2009-08-01

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  saiful.zekX on Thu 01 Apr 2010, 14:46

hanzo wrote:aku dh pkai aku dh pkai...
senang jer nk pasang..
modal bwh 200 pn xsmp..
soh abam zekx bli hahaha

itu full set der... Ramp Pipe, Filter + CAi

cerita skit beza sblm n selepas

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  zaidy on Thu 01 Apr 2010, 16:11

nak gak tau pe beza sebelom n selepas.................
klau ok....... nak gak pasang ah-CAI ni................
avatar
zaidy
NON ACTIVE MEMBERS

Male Number of posts : 2312
Age : 40
Location : indera kayangan-klang-kL-pasir mas-sabahan
Registration date : 2008-07-30

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  ayoe_85 on Thu 01 Apr 2010, 16:17

tulaa nak gak tau..mesti ada kebaikan n keburukannya.....

_________________
Daftar Streamyx/Unifi...Call/sms 0192456506...tq
avatar
ayoe_85
WACC SECRETARY
WACC SECRETARY

Male Number of posts : 2862
Age : 32
Location : Mentakab,Jelebu,Damansara Damai
Registration date : 2009-12-02

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  faber_cut on Fri 02 Apr 2010, 05:37

ayoe_85 wrote:tulaa nak gak tau..mesti ada kebaikan n keburukannya.....

pasang dlu br tahu...hahahaha

_________________

jai 0135288016
avatar
faber_cut
WACC ADVISOR
WACC ADVISOR

Male Number of posts : 707
Age : 37
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  saiful.zekX on Fri 02 Apr 2010, 05:43

faber_cut wrote:
ayoe_85 wrote:tulaa nak gak tau..mesti ada kebaikan n keburukannya.....

pasang dlu br tahu...hahahaha

taw la dah pasang..ahahhh

saiful.zekX
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 16370
Location : KL
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  hanzo on Fri 02 Apr 2010, 05:46

zekX wrote:
hanzo wrote:aku dh pkai aku dh pkai...
senang jer nk pasang..
modal bwh 200 pn xsmp..
soh abam zekx bli hahaha

itu full set der... Ramp Pipe, Filter + CAi

cerita skit beza sblm n selepas

klau main audio ada gangguan sket la..
sbb bunyi angin tu ada kuat sket..
ada bnyk 'ssrreeetttt...ssreeetttt' bila start enjin
tp wa layan jer..
pickup ada naik sket..laju pn blh tahan la..maklum la wa pny 1.3 jer hehe
tp klau pasang volt stabilizer lg tambah kot..
test pasang dulu la baru tau...hehehe
avatar
hanzo
WACC BRANCH
WACC BRANCH

Male Number of posts : 439
Age : 33
Location : Aloq Staq - KL - Batu Pahat - KL - Aloq Staq
Registration date : 2009-08-01

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  ayoe_85 on Sat 03 Apr 2010, 09:54

owh..yekew.....

_________________
Daftar Streamyx/Unifi...Call/sms 0192456506...tq
avatar
ayoe_85
WACC SECRETARY
WACC SECRETARY

Male Number of posts : 2862
Age : 32
Location : Mentakab,Jelebu,Damansara Damai
Registration date : 2009-12-02

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  MONst3r_D on Sat 03 Apr 2010, 14:01

aku pasang sendiri je....
dr mule aku pakai sampai skrg ok kete aku tak de masalah.....
kebaikan kalau kat kete aku lah kete ringan sikit...
keburukan tak jumpe lagi....
avatar
MONst3r_D
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 1485
Location : cheras,kl,hulu langat
Registration date : 2008-02-26

http://Hantu bukit...

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  faizaltauhid on Sun 04 Apr 2010, 11:42

MONst3r_D wrote:aku pasang sendiri je....
dr mule aku pakai sampai skrg ok kete aku tak de masalah.....
kebaikan kalau kat kete aku lah kete ringan sikit...
keburukan tak jumpe lagi....

Rasa nak pakai tp sayangla nak tebuk bumper tu...
avatar
faizaltauhid
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 5241
Age : 37
Location : ampang,sentul,sg besi,jelebu
Registration date : 2009-01-16

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  MONst3r_D on Mon 05 Apr 2010, 08:09

faizaltauhid wrote:
MONst3r_D wrote:aku pasang sendiri je....
dr mule aku pakai sampai skrg ok kete aku tak de masalah.....
kebaikan kalau kat kete aku lah kete ringan sikit...
keburukan tak jumpe lagi....

Rasa nak pakai tp sayangla nak tebuk bumper tu...
pakai bumper se ke promot ke senang der...
avatar
MONst3r_D
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 1485
Location : cheras,kl,hulu langat
Registration date : 2008-02-26

http://Hantu bukit...

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  faizaltauhid on Mon 05 Apr 2010, 08:14

MONst3r_D wrote:
faizaltauhid wrote:
MONst3r_D wrote:aku pasang sendiri je....
dr mule aku pakai sampai skrg ok kete aku tak de masalah.....
kebaikan kalau kat kete aku lah kete ringan sikit...
keburukan tak jumpe lagi....

Rasa nak pakai tp sayangla nak tebuk bumper tu...
pakai bumper se ke promot ke senang der...

tau bro...xkan nak tebuk kat jaring tu lak....
avatar
faizaltauhid
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 5241
Age : 37
Location : ampang,sentul,sg besi,jelebu
Registration date : 2009-01-16

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  MONst3r_D on Mon 05 Apr 2010, 08:14

eh asal lak tak boleh......
avatar
MONst3r_D
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 1485
Location : cheras,kl,hulu langat
Registration date : 2008-02-26

http://Hantu bukit...

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  s.P.a.R.k on Mon 05 Apr 2010, 08:17

MONst3r_D wrote:eh asal lak tak boleh......

bley ker???
avatar
s.P.a.R.k
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Number of posts : 1843
Location : cheras
Registration date : 2008-02-27

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  faizaltauhid on Mon 05 Apr 2010, 08:19

s.P.a.R.k wrote:
MONst3r_D wrote:eh asal lak tak boleh......

bley ker???

tgk modal dulula...dari citer bebudak wacc mcm best jer pakai C.A.I nie....next diy insyaAllah... Smile
avatar
faizaltauhid
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 5241
Age : 37
Location : ampang,sentul,sg besi,jelebu
Registration date : 2009-01-16

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  MONst3r_D on Fri 09 Apr 2010, 12:13

kalau nak kemas bukak bumper buang cai standet...
avatar
MONst3r_D
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 1485
Location : cheras,kl,hulu langat
Registration date : 2008-02-26

http://Hantu bukit...

Back to top Go down

Re: CAI pasang sendiri- sapa dah buat?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum