Tukaq Motor 'Air-Cond Fan'

View previous topic View next topic Go down

Tukaq Motor 'Air-Cond Fan'

Post  Viper on Thu 27 Mar 2008, 07:37

Salam
Bertemu kita di Rancangan Mari MengDIYkan Diri hehe

tukar motor kipas aircon/radiator sebenarnye satu kerja yg mudah dan menggembirakan
diharapkan, selepas tengok thread ni... semua akan tukar kipas/motor kereta/lori/helikopter korang sendiri hehe

1. Disconnect wire. unscrew 2 skru atas spt yg ditandakan dlm bulatan kuning. Skru saiz 10


2. longgarkan satu skru kat bawah radiator. Skru saiz 10. Kena jek sikit kereta


3. So, akan kipas berjaya dikeluarkan. Bukak skru tengah pada kipas. Skru saiz 8


4. Bukak 2 lagi skru 10 dgn cara spt dlm gambir


5. Beli atau pinjam motor baru dari sparepart berdekatan. Aku beli motor ni RM60. Aku rasa boleh dpt murah lagik nihh...
Transfer motor baru dlm casing kipas ni dan skru balik semua (3 skru)


6. Pasang semula semua nya di tempat asal. Sblm ketatkan skru, boleh try wiring connection dulu dgn cara ON kunci dan ON suis aircon.
Spatutnya 2-2 kipas radiator dan aircond akan pusingg huhu

7. Kalau langkah 6 success, boleh ketatkan semua skru dan masuk rumah pekena Milo Ais... fuhhhh
avatar
Viper
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 4649
Age : 41
Location : Subang Jaya
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Tukaq Motor 'Air-Cond Fan'

Post  Yakuza on Thu 27 Mar 2008, 07:59

gudinfo bero... Kipidupz... Cool
avatar
Yakuza
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Number of posts : 1451
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: Tukaq Motor 'Air-Cond Fan'

Post  ichigo on Mon 31 Mar 2008, 14:31

bro.. buleh buka kedai nih....
avatar
ichigo
WACC CENTRAL
WACC CENTRAL

Male Number of posts : 1829
Age : 36
Location : Stiawangsa, Bangsar, Damansara
Registration date : 2008-02-26

Back to top Go down

Re: Tukaq Motor 'Air-Cond Fan'

Post  silkolene on Mon 31 Mar 2008, 21:34

wahhhh...besh siot...x sia2 masuk wacc.banyak benda dapat dipelajari la...apa lagi.jom la kawan2..kita mengDIYkan diri....huhuhhuhu...macam baca skrip plak ayat aku...
avatar
silkolene
BLACKLISTED USER

Male Number of posts : 124
Age : 35
Location : cheras
Registration date : 2008-03-18

Back to top Go down

Re: Tukaq Motor 'Air-Cond Fan'

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum